Интерстициален цистит – клиничен случай

Цистит
Цистит

Д. И., жена на 45 год.
Идва с оплакване от често уриниране през 30 минути и дискомфорт в
областта на пикочния мехур, датиращи от 1 година. Многократно ставала нощем и не можела да се наспива. Диагностициран е интерстициален цистит /задебелена лигавица на пикочния мехур/ от чести уринарни инфекции. Пила е множество антибиотици, изписани от специалисти уролози от Варна и София. Нямала ефект от проведената терапия. От микробиологичното изследване на урина няма изолирана патогенна флора. Към момента на нашата консултация взема медикамент за свъхактивен пикочен мехур, от който няма ефект вече 3 месеца.

Хомеопатично лечение:
Предписана е хомеопатична схема с шуслерови соли за регенерация на лигавицата на пикочния мехур – ШС №2, 4, 5, 8 за 3 месеца и хомеопатичен препарат Thuya Occidentalis за сикотичния начин на реакция на пациента.
На контролния преглед след месец, пациентката споделя, че ефектът е настъпил след 20 ден от назначената терапевтична схема. В момента се чувства по-добре, като уринирането е през 2 часа и става 1 път нощем. На работа се чувства вече спокойна, че може да върши задълженията си. Схемата на лечение остава същата за още 2 месеца. След 3-я месец по телефона казва , че вече се чувства напълно здрава и пълноценна.

Изводи за клиничната практика:

Този случай показва, че ефектът от лечението може да настъпи след няколко седмици. Затова пациентите трябва да имат търпение и да изчакат ефекта от лечението поне 30 дни. При хронични протрахирани болести, трябва достатъчно време на организма, за да се получи необходимата стимулация и оздравителна реакция.

1 Kоментар

  1. Д-р Христов, искам да Ви благодаря за помощта, която ми оказахте по интернет! Преди малко повече от две години Ви споделих болката си след химиотерапия и за изгорен пикочен мехур. Бяха спрели да ми действат всички антибиотици и инжекции и когато Ви открих – Вие ми помогнахте. Бях много зле и след 3 месеца почти всичко отшумя! На поредния контролен преглед при доктора, който ме оперира – каза – чисто нова си! БЛАГОДАРЯ Ви от сърце! Да сте здрав и да помагате на всички, които имат необходимост и вярват на хомеопатичното лечение!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.