Лечение

ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ на хомеопатичната терапия се състоят в следното:

Организмът и неговите функциониращи системи се явяват източници на слаби електромагнитни колебания в широк честотен спектър. Честотният спектър на електромагнитните колебания на живия организъм обхваща широк диапазон от много къси до свръхдълги вълни. Тези колебания се наричат физиологични или хармонични осцилации и са присъщи на организма. При внедряване на патогенни фактори или поява на заболяване в организма се образуват нови източници на електромагнитни колебания – т. нар. патологични или дисхармонични, които нарушават физиологичното равновесие, разкъсвайки кибернетичната система за регулация. Организмът заболява в този случай, при който не може да съмуее да поддържа динамичното равновесие между физиологичните и патологичните колебания и не е способен да елиминира патологичните колебания до минимално необходимото за тях ниво.

Тежките физически, нервни и психически, екологични и други  натоварвания на човека утежняват тази ситуация и способстват за развитието на патологичните процеси и нарушение на динамичното равновесие. За радост този процес се поддава на биоенергетични корекции чрез ХОМЕОПАТИЯТА като възстановява електромагнитното поле на клетките.

ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕКАРСТВО действа като сигнал, който стимулира жизнената сила и мобилизира защитните механизми на умствено, емоционално и физическо ниво.

В хомеопатията е възприет принципът на минималната доза. Дава се едно или повече лекарства, количеството на активната субстанция е изключително малко, но достатъчно да подаде сигнал и да подтикне собствените енергийни източници да лекуват симптомите. Това, което се влияе, е по-скоро енергията на организма отколкото неговото химично равновесие.

Лекарствата НЕ причиняват странични ефекти, тъй като не съдържат химични вещества, които да се натрупват в тъканите. По същата причина е невъзможно да се получи предозиране, каквото е възможно с ортодоксалната медицина (тя работи на химично ниво). Ето защо хомеопатичните лекарства сами по себе си НЕ СА ОПАСНИ. Независимо от това те стимулират мощно реактивните сили на организма.

Човешкият организъм притежава способността да се САМОИЗЛЕКУВА. При острите заболявания като настинки, шарки и пр., той естествено се съпротивлява и с течение на времето се подобрява чрез мобилизиране на собсвената си защита, подпомаган  от почивка, чист въздух и подходящо хранене. При хронични заболявания, повтаряща се мигрена или депресия, човешката жизненост е твърде изчерпана, за да може да се справи без външна помощ. В такива случаи правилно назначеното лекарство стимулира жизнената сила да започне процеса на самоизлекуване.

Най-общо ЛЕЧЕНИЕТО  протича при следните ПЕТ ПРИЗНАКА:

1. Подобряване на психическото състояние (дори без задължителна      първоначална промяна на физическите оплаквания).

2. Подобряване на оплакванията от жизнено важните органи (дори без особена промяна на другите).

3. Подобряване отвътре навън (например по-добра перисталтика на червата без други промени).

4. Подобряване от главата надолу (например главоболието се облекчава първо преди всички останали оплаквания или обривът по главата изчезва първи, преди да изчезне от всички останали части на тялото).

5. Поява на най-скорошните симптоми отново за кратко време и изчезването им, и след това появата на по-стари симптоми и отново преминаването им. Този процес може да протече за седмица-две, до няколко месеца.

6 Коментари

  1. Здравейте, д-р Христов. Имам симптоми като синдром на Рейно. Ходих при 2-ма съдови хирурзи и двамата без изследвания заключиха същото. Предписаха ми доста лекарства от които по-скоро ми ставаше зле отколкото добре заради страничните ефекти. Прибегнах до хомеопат (Петко – аптеки ХЕРА в София) вече 2 месеца и половина провеждаме лечение с него, но без траен резултат. По негова препоръка си направих изследване за криоглобулини и се оказа теста „отрицателен“, което според медицината означава, че не би трябвало да е Рейно, а нещо друго, но всъщност симптомите са точно такива, чувство за студ(болезнено) в ръцете и ходилата, посиняване на нокътната плочка на ръцете и краката.

  2. Мислите ли, че може да се помогне по някакъв начин при Рейно. Изчел съм всичко възможно в интернет за болестта и съм наясно с всичко, което се препоръчва.

  3. Здравейте,
    Може ли да се лекува с хомеопатия напреднал стадий на артеросклероза на долен крайник с гангренозни рани? Моля за съвет.

  4. Здравейте,след бременността ми останаха няколко излишни килограма в областта на крема и ми се обарзува целулит на бедрата,които не успявам да премахна. Нямам възможност за активен спорт и диети..Има ли ефикасно хомепатично лечение в борбата с целулита?Много благодаря предварително!

  5. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!
    ИЗСТИСКАХ СИ ПОРА И ПОЛУЧИХ МАСТИТ, АЛЕРГИЧНА СЪМ КЪМ АНТИБИОТИЦИТЕ В МОМЕНТА СЛАГАМ САМО ИХТИОЛ ,С КАКВО ДА СЕ ЛЕКУВАМ ПО НАТАТЪК?

  6. Добър вечер.докторе от 10год.имам паническо разстройство ходих преди 2год. ходих при Петко аптеки Хера в София беше ми дал непомня вече какво ми беше дал хомеопатия беше но след това се почуствах малко по зле знам че понякога не може да се уцели от първия път но мисълта ми е вие можете ли да ми помогнете и колко време трябва да съм при вас за да ми помогнете.Питам понеже съм от Бургас и работя и искам да знам колко време да си взема отпуска.Благодаря

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.