Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Вагинални гъбички (Candida Albicans) – клиничен случай

Д-р Милен Христов - 15 май 2010, 22:42
Клинични случаи

Етикети: , , , , , , , , , ,

Ю. – жена на 28 години, идва с оплакване от бяло вагинално течение на парцали, зачервяване на гениталиите, парене и сърбеж.

При разпита се установи, че заболяването е от две години. Лекувана е многократно от няколко гинеколога без успех с вагинални глобули Гинопеварил, Клотримазол и Урунгал капсули. Резултатите от лечението са слаби и временни. При лабораторно изследване на вагиналния секрет е изолирана Candida Albicans. Изследванията за хламидия са отрицателни. Зачервяването, паренето и сърбежа се обострят особено преди менструален цикъл, включително с оток на външните полови органи. Вътре във влагалището имала сърбеж.

Предпочита сладки и тестени изделия. Оплаквала се и от често уриниране, но при посявка урината се оказала стерилна.

В момента ползва контрацептиви, заради кисти на яйчниците.

Обща чувствителност: зиморничава, със студени крайници.

Сън: нормален.

Характер: нетърпелива; ако се ядоса – трепери; безпокои се за бъдещето; лесно се депресира и разплаква.

Лечение:

Borax 9CH – 2х5 гранули дневно ;

Pyrogenium 30CH – 2х5 гранули дневно;

Mercurius Corrosivus 9CH – 4х5 гранули дневно;

Apis 15 CH – 4х5 гранули дневно – за отока;

Pulsatilla 30CH – по 10 гранули, два пъти седмично – за чувствителния тип;

Monilia Albicans 15CH – по 5 гранули дневно;

Silicea 30CH – по 10 гранули, два пъти седмично.

Контролен преглед след 1 месец:

Отокът на външните лабии е изчезнал, останало съвсем леко зачервяване, бялото течение почти спряло (появявало се от време на време в оскъдно количество).

Направена е нова поддържаща схема за още един месец.

Включена е хранителна диета, която минимизира приема на сладки и тестени храни, които променят влагалищното PH и създават условия за гъбични инфекции.


споделяне на връзка

443 коментара по темата: Вагинални гъбички (Candida Albicans) – клиничен случай

  1. Здравейте докторе имам проблем със кандида във стомаха нормално ли е да ме боли над опашната кост изхождане на тънки изпражнения кашешти изпражнения и рядко ми се случва бистра кръв да ходя .правиправих иследване със испражнение казаха ми че имам гъбички кандида .нищо друго дайте ми съвет какво да направя .

  2. Здравейте,преди 4 месеца получих остър цистит.Изписаха ми Монорал еднократно след като го изпих получих парене и дискомфорт във областа на влагалището всеедно имам рана и нещо ме упъва и постоянно чувство за уриниране.Ходила съм на урулози на гинеколози,лежах в болници всичко ми изследваха,посявки,цитомна маска,стерилна и обикновена урина,за фламидии и всичко е отрицателно.Вече 4 месеца не спира да ме боли,пари и чувството за уриниране,но си уринирам нормално без да ме боли.Изпила съм какви ли не антибиотици и др. хапчета никакъв ефект все същото.Също така слагах вагинални глобули МАГ МИ МОР и на хапчета,незнам какво да правя,но съмнявам се за гъбички.Бихте ли ми помогнали?Мерси

  3. Здравейте,
    Имам парене и сърбеж по – време и след менструация, това е всеки път. Ходих на гинеколог имах рана на шийката на матката която лекувах и сега доктора патология и няма патология и всичко е наред..
    Обаче аз имам парене и сърбеж в областта на клитора, срамни устни всеки месец направо е ужас.
    МОЛЯ ЗА ПОМОЩ,МОЛЯ

Моля, пишете коментарите си на кирилица.