Апаратура

Високоенергиен терапевтичен лазер

laser

Много важен параметър на съвременните високоенергийни лазери е възможността да излъчват на няколко дължини на вълната едновременно. Всеки вид тъкан има различна абсорбция при дадена дължина на вълната. Това води до значително по-добра дълбочина на проникване и равномерна абсорбция във всички тъкани, увеличавайки ефекта от лазерната терапия. Избягва се възможността от прегряване на тъканите. Това е често срещан ефект при лазерите излъчващи само една дължина на вълната.

Отделните дължини имат различни терапевтични свойства:

  • 980 nm – абсорбира се от оксихемоглобина. Това води до отделяне на кислорода и насищане на третираната тъкан с кислород. Стимулира се клетъчния метаболизъм.
  • 810 nm – абсорбира се от цитохром С от митохондриите и се стимулира прозводството на аденозин трифосфат – енергията необходима на клетката за нейното възстановяване и регенерация.

Технически данни:

  • 7 вата постоянна мощност
  • 7 режима на работа
  • Апаратът поддържа предварително зададени терапевтични протоколи, но има възможност и за ръчни настройки.
  • Едновременно излъчване на две дължини на вълната – 810 nm и 980 nm

Повече за предимствата и приложението на този апарат може да прочетете ТУК.

SENSITIV IMAGO – високотехнологичен апарат за диагностика и лечение

Sensitiv_Imago
Sensitiv_Imago

С помощта на този модерен апарат могат да бъдат диагностицирани над 16 000 заболявания, вкл. предракови и ракови състояния, както и латентно протичащи заболявания, за които все още няма клинични симптоми. Пълният диагностичен процес протича за около един час и дава резултати за всички важни органи и системи. Възможностите на тази техника, обаче, не се изчерпват единствено с диагностиката. Този апарат може да лекува остри и хронични заболявания, да въздейства върху откритите бактерии, вируси, паразити, алергени и т.н.
Апаратът притежава всички необходими сертификати и документи за безопастност, а през 2009 г. печели златен медал на Пловдивския панаир.
Повече за метода на диагностика и лечение може да прочетете ТУК.
Прочети повече »

ФОЛ апарат

Извършва функционална диагностика на състоянието на органите, системите и тъканите по показателите на техния енергиен баланс, а след това определя индивидуалната за всеки пациент терапия, с точно дозирани по вид и количество медикаменти.
Чрез измерване на отклонението в енергийните показатели на биологично активни точки (БАТ) може да се установи заболяване в най-ранен стадий, дори още преди пациентът да е усетил някакви симптоми. Прочети повече »

Терапевтичен лазер с RED и IR излъчване

С помощта на този апарат се повлияват заболявания, рани, болкови синдроми и други, чрез локално въздействие. В зависимост от конкретният случай се въздейства с лазерен нискочестотен сноп върху зона или акупунктурна точка за постигане на цялостно лечение. Прочети повече »

Диагностико-терапевтичен електро-импулсен апарат

Уредът се базира на известната Китайска теория за меридианите и био-физичните закони на тялото. Чрез него се откриват заболявания в зародиш, напреднали или просто предразположеност към някои болести. Терапевтичната функция се осигурява с помощта на електро-импулси в съответни точки на дланта или ходилата, цели зони с помоща на самозалепващи електроди или вендзна терапия.  Прочети повече »

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.