Хомеопатичните лекарства

Те произлизат от различни източници на растителна, животинска, минерална или други основи. Приготвят се чрез серия от разреждания на изходната субстанция и поредица от динамизирания (особено важен физичен, почни ядрен процес), извършващи се в специализирани хомеопатични лаборатории. След това силно разреденият разтвор се използва в течно състояние или се накапва върху таблетка или гранули за удобство. Така приготвените лекарства се наричат „потенцирани”, защото могат да стимулират лечебните сили на организма.

Често разрежданията са толкова големи, че не остава никаква химична следа от оригиналната субстанция. Процесът на комбинирано разреждане и сукусио води до запечатването на характерни енергийни модели в структурата на водата, която се използва за разтворител.

ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕКАРСТВО има определена електрохимична енергия, има също и специфична електромагнитна вълнова честота. То връща на клетката и на целия организъм определена качествена и количествена информация.

16 Коментари

 1. А каква е разликата между хомеопатичните лекарства, които масово се продават по аптеките (като Осцилококцинум, например), и тези, които са в малките шишенца? Защото се оказа, че тези вторите ги няма във всички аптеки. 🙂

 2. Здравейте, интересува ме възможноста за употреба на етерични масла и хомеопатия.

  Дъщеря ми е на хомеоатично лечение – алергия и чести ангини.
  Аз понякога ползвам за себе си и за дома ( във водата за миене) някои етерични масла – чаено дърво, цитронела. Ваш колега ми е препоръчал успоредно със хом. лечение за мен и тампони с чаено дърво за мен.
  Не използвам етер. масла върху детето.
  Маслата и хом. лекарства ги държа на отделни места, но все пак си мисля дали по този начин не подкопавам лечението й.
  Т.е. при хомепатично лечение трябва ли да се избягва всякакъв вид контакт със етерични масла?
  Бях чела накъде за хомеопатично лекарство против ухапване от комари, дали е ефективно и за бълхи и кърлежи?

 3. Здравейте Катя, наистина не е желателна съвместната употреба на хомеопатични медикаменти и ароматни вещества, както съм описал тук , макар че много зависи от честотата на приемите на едното и другото. Ако хомепатичното Ви лечение е назначено от класически хомеопат (те дават 1 доза и се чака 1-2 месеца за реакция) вероятно двете лечения ще се антидотират (неутрализират), но ако Ви е предписана схема за всеки ден или по няколко пъти на ден, и в същото време ароматерапията е по-нарядко (1-2 пъти седмично) , то чак толкова голяма опастност от антидотиране няма. Но за да съм напълно изчерпателен, бих препоръчал да се съблюдава принципа да не се смесват двете лечения.
  По втория Ви въпрос – има няколко препарата, които се използват за всякакви ухапвания, стига да наподобяват характерната за тях симптоматика. Ето някои:
  За розово-червен оток от ухапването (ако има) – Apis; за ухапване от комари – Ledum Palustre, Staphysagria. Ако има ухапване от кърлеж и има зачервяване на мястото се мисли за лаймска болест, при която лечението е друго.

 4. Лечението е предписано от некласически хомеопат, ежедневен прием по схема, за мен и за детето, но ме озадачава тогава комбинацията с чаено дърво за мен…???

  В натуралните и био сапуни има вложени етерични масла, значи би трябвало да се избягват при хомеопатично лечение или само интензиваната употреба на етер. масла като терапия трябва да се избягват?

  Предварително благодаря за отговора!

 5. И още едно питане? Дъщеята проявява алергични симптоми, но не много бурни. Схемата на която е сега е Апис, Пумон хист., Поленс, 30ch, 3*3
  Също и имунокид, лимфомиосот, луфа 2*1/2
  Всичко се дава накуп или с интервал от секунди, не ни е казано да спазвам 5-10мин. между приема на разл. препарати.

  Понеже чета и се озадачавам, има схеми с прием на подобни моно препарати веднъж дневно, в различни дни, би ли трябвало да има интервал между различните препарати. Мненията на класиците направо ме плашат. От друга страна си викам по-добре това отолкото химията в лекарствата.

  Моля ви, кажете какво мислите за подобна схема?

 6. Здравейте,предлагат ми да взимам „Zinnober D20“.С два стенда съм на сърцето и отделно 40% заушвания.Моля за съвет,това ли е лекарството?

 7. Здравейте, Дико!
  Това лекарство не се внася в България. Нямам никаква информация за него. Ако сте го купили или Ви е доставено от чужбина, може да ми напишете съставките и така бих могъл да преценя дали е подходящо във Вашия случай.

 8. Катя, относно приема на отделните хомеопатични препарати, наистина е добре да има интервал между тях, поне 10 минути. В противен случай е възможно отделните препарати да се неутрализират. Както е известно, хомеопатичните лекарства действат на енергийно ниво. А понякога с последователността от подбраните препарати се цели постигането да даден ефект с едното лекарство, след което да се предизвика друга реакция на организма със следващия медикамент. Приемайки ги през интервали Вие позволявате да си постигнат предназначението в организма.

 9. Здравейте!
  Лекува ли хомеопатията автоимунен тиреоидит?
  Благодаря!

 10. Здравейте,
  Бих искала да Ви попитам за хомеопатичния препарат Лимфомиосот.
  След прекарано боледуване, кашлица,задна хрема и възпаление на трета сливица, на дъщеря ми (3г.)и беше предписан този препарат за месец (3х5к-ки) за успокояване на третата сливица. Какво е Вашето мнение за прилагането на Лимфомиосот за трета сливица?
  Благодаря Ви предварително!

 11. Здравейте!
  Имам следния въпрос: може ли да се прилага едновременно ароматерапия и антипсихотични лекарства, конкретно Хедонин?

 12. Здравейте,искам да попитам за лекарството HEEL Cerebrum Compositum tablets,препоръча ми го родител на детенце с хиперактивност и аутистичен спектър,ние сме с такава диагноза и мисля да опитам,бихте ли ми казали по каква схема да го давам!
  Поздрави

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.