Клиничен случай на аменорея, след химио- и лъче- терапия за Неходжкинов лимфом.

Аменорея
Аменорея

М.М. жена на 28 г.

През април месец 2014 год. е диагностицирана с Б-едроклетъчен Неходжкинов лимфом с медиастинална локализация, с увеличени лимфни възли зад съдово-нервния сноп в медиастинума и синдром на горната вена кава от компресията на лимфните възли. Проведени са 6 курса на химиотерапия и 20 нагревки с лъчетерапия. След проведеното лечение изчезва менструалния цикъл. Изписват и множество противозачатъчни препарати с временен ефект. Последно й изписват Ясмин. От няколко месеца не пие нищо, защото цикъла се предизвиква изкуствено, само от хормоналните препарати. Ходила е в София на консулти, без ефект. Обмисляла да ходи и в чужбина за лечение. Отчаяна, че вече 2 години няма нормален цикъл търси надежда в хомеопатията.

Предписана хомеопатична схема за 6 месеца:

  • Folliculinum – по схема,
  • Avena sativa,
  • FSH – по схема,
  • Шуслерова сол №5.

Направена е и еднократна стимулация на яйчниците и хипофизата с апарата SENSITIV IMAGO – биорезонансна терапия /има регенериращ ефект/ и честотна компенсация /за стимулиране на по-бързата реактивност на органите/.

Седмица след приема на хомеопатичните медикаменти цикълът й се е възобновил и се чувства безкрайно щастлива, че вече е пълноценна жена.

Изводи за клиничната практика:

Беше обяснено на пациентката, че приемът на противозачатъчни препарати, води до потискане на хипофизата и атрофия на яйчниците. За съжаление гинеколозите, не могат да предложат друга алтернатива и масово предписват хормонални препарати с множество странични ефекти, които не се казват на пациентите. Отделно от това, този клиничен случай се усложнява от факта, че процедурите по химио- и лъче- терапия водят до увреждане на яйчниците и хипофизата и драстично намаляват естествените регенеративни способности на организма. Бързият резултат при пациентката е постигнат най-вече поради синергичния ефект на двата метода на лечение, както и редът, в който са приложени.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.