Клиничен случай на изгаряне лигавицата на пикочния мехур след химиотерапия

Т. И., жена на 55 години. Преди 3 години й откриват карцином на пикочния мехур. Следват операция и химиотерапия (6 дни по едно вливане). Още при първото вливане, на пациентката й е обяснено, че лекарството трябва да се задържи максимално дълго, но без да се изяснят опасните последици от прекаляването във времето. Като всеки човек, жадуващ за здравето си, Т.И. задържа 4 часа лекарството в пикочния мехур с надеждата да направи най-доброто  за себе си. Продължава със същия сценарий и при следващите.

При третото въвеждане на лекарството започват оплакванията, като често уриниране, съпроводено с болки и парене. При лабораторни изследвания се установяват бактерии в урината. Чак тогава й се обяснява, че не е трябвало да задържа лекарството повече от 2 часа.

В резултат на този неколкократен и прекомерен простой на медикамента в мехура тя получава изгаряне на лигавицата му.

Отива на специалист-уролог, където й правят цистоскопия и се установява, че цялата лигавица е възпалена и покрита с бели налепи. Следват антибиотици, инжекции, но без ефект. Последвалите нови цистоскопски огледи показват множество полипи в пикочния мехур, развили се след самото изгаряне.

Отчитайки безсилието на конвенционалните средства да получи желания резултат, пациентката решава да потърси нови алтернативи. Така нейният случай става мой.

След консултацията ми с нея и предвид цялата история на заболяването и усложненията, избрах комбинирана терапия на хомеопатични моно препарати и Шуслерови соли.

Назначена е следната терапевтична схема за 3 месеца:

  • Шуслерова сол №3
  • Шуслерова сол №4,
  • Шуслерова сол №11
  • Туя
  • Меркуриус корозивус

Още на втората седмица получих позитивен фийдбек(обратна връзка) от нея, че се чувства доста по-добре.

Не във всеки случай, обаче, организмът реагира толкова бързо (това е индивидуално и зависи от много фактори, свързани с текущото състояние и с минали истории на заболяванията), затова добрият хомеопат прави преценка за продължителността на терапията, както и търси честа обратна връзка със своите пациенти, за да се следи тази реактивност.

Да се върнем на конкретния медицински казус. Резултатите от нейното хомеопатично лечение са изключително добри. След тримесечна терапия оплакванията изчезват напълно.

Разбира се, хомеопатията и конвенционалната медицина не са врагове, те трябва да работят в синхрон, защото всяка има с какво да е полезна за пациентите.

Т.И. след хомеопатичната терапия, се връща при своя уролог, за поредната ревизия на пикочния мехур. Обективната находка показва, че лигавицата е чиста и няма следи от полипи.

Изводи за клиничната практика

Шуслеровите соли имат много добър регенеративен ефект върпу лигавицата на пикочния мехур. Важно е, обаче, много прецизно да се комбинират, защото опитният хомеопат умее да прецени какво ще е синергичното действие при дадена комбинация.

тори, включително и продължителността й.

Повече за рак на пикочния мехур можете да прочетете ТУК.

1 Kоментар

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.