Научно обяснение на механизмите на действие на хомеопатията

Gelsemium 4C
Gelsemium 4C

На проведен през 2017 г. в Малта международен конгрес се отчете силен напредък на фундаменталните изследвания в хомеопатията. В него участваха проф. Марк Хенри – катедра молекулярна химия от университета в Страсбург, проф. Паоло Белавите от университета във Верона (Италия) и неговия екип: Андрея Синорини, Елизабета Морати, Клара Бонифани, Дебора Олизио и др. На конгреса беше подчертано, че фармакологичната сила на изходната субстанция се усилва в резултат на последователно разреждане със сукусия.

Хомеопатичните лекарства могат да включат или изключат определени гени, инициирайки каскада от реакции за корекция на генната експресия, свързана с болестта. Проф. Белавите доказва високата чувствителност на генната мрежа на човешки невроцити към ниски и средни стотични разреждания на Gelsemium с помощта на най-новите ДНК микрочипови техники, позволяващи изследването на хиляди гени едновременно.

Gelsemium 2C модулира експресията на 56 гени.
Променена генна експресия след третиране с разреждане от С2 до С30.

Наномоларния гелсемин показва значимо потискане на генната експресия за рецептори, участващи в ноцицепцията (предаване на болковите стимули) и депресивното поведение. Това доказва силния тропизъм на Gelsemium към нервната система и честото му изписване при болкови и депресивни прояви.

Друго изследване доказва, че частици съществуват даже и в най-високите разреждания, но в много малко количество в стабилна концентрация. Със сканираща електронна микроскопия с рентгенов анализ може да се индентифицират тези частици на Gelsemium в разреждане 30СН, 200СН, 200К.

Gelsemium – Microscope view

Изводи:

Очевидно е възможно визуално да се диференцира Gelsemium в няколко потенции от контроли или други лекарства. Препаратите СН (стотични) и К (корсакови) разреждания генерират специфични изображения.

Друго изследване, което се използва е рентгеновия микроанализ: В резултат на взаимодействие на падащия сноп електрони с изследваното вещество се излъчва характеристично рентгеново лъчение. Неговият спектър разкрива химичния състав на пробата. Така се създават моделите на наноструктурите.

Gelsemium – 200K

При сукусията се образуват наночастици и се формира молекулярното пространство, където молекулите на водата се прегрупират по определен начин. Около него се формира електромагнитно поле с определени честоти със сложни спектри на растения и организми. Колкото е по-високо разреждането толкова е по-висока биологичната активност. Тези изследвания показват, че хомеопатията е естествена квантова медицина.

Следващото изследване, което беше демонстрирано на конгреса е електрофотонния анализ.

Сравняват се електрофотонните образи на потенциран и непотенциран Gelsemium.

Електрофотонни образи – наблюдава се увеличение на енергията, контраста и редукция на ентропията на динамизираните модели в сравнение с нединамизираните.

Чрез електрофотонния анализ се демонстрира и ефекта на „стареене“ на лекарството:

Ефект на „стареене“ на лекарството

Заключение на проф. Марк Хенри:

  • Пробите навършили десетки години, остават различими от новите проби и показват подобрение във времето, подобно на наблюдаваното във виното например.
  • Гранулите импрегнирани с динамизирани разтвори на различни потенции от Gelsemium, ясно се различават с електрофотонен анализ.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.