За мен

Д-р Милен Христов

д-р Милен Христов

Роден съм и живея в град Русе. По професия съм ЛЕКАР. Образованието ми не спира и до днес, стремейки се да намеря най-удобните, безболезнени и ефективни методи за лечение на моите пациенти.

През 1996 г. завърших магистратура по МЕДИЦИНА в Медицински университет – гр. Варна. Веднага след това започнах работа като лекар, без прекъсвания. В моята практика виждах страдащи хора, които бяха готови на всичко, за да облекчат болката и да видят надежда за подобрение. Но често конвенционалната медицина лекува успешно дадена болест, но уврежда други системи или органи у човека. Така, търсейки нови методи, с които се избягват тези странични ефекти научих за ХОМЕОПАТИЯТА и започнах да я изучавам.

През 2004 година, след двугодишен курс, получих сертификат за ХОМЕОПАТИЧНА ТЕРАПИЯ, издаден от Центъра за Обучение и Развитие на Хомеопатията (ЦОРХ) към МУ – Варна.

Междувременно бях започнал да специализирам в същия университет, тъй като аз по правило въобще не отричам традиционната медицина, а само обогатявам опита и знанията си с цел постигане на максимален ефект и минимизиране рисковете при лечение. В продължение на 4 години преминах задълбочено обучение по: Вътрешни болести, Педиатрия, Хирургия, Инфекциозни заболявания, Очни болести, УНГ, Физиотерапия, Психиатрия, Неврология, Акушерство и гинекология, Кожни болести.

През лятото на 2008 година преминах успешен държавен изпит по специалност ОБЩА МЕДИЦИНА, която включва цялстно и задълбочено познаване на човешките болести, особености, спешни състояния и хронични заболявания. Харесвам тази специалност, защото тя обяснява логиката на функциониране на системите в организма, както и цялостното поведение на индивида в резултат на дадено физическо, психическо или емоционално страдание. Не случайно в западните държави това е много уважавана и задължителна специалност за общопрактикуващия лекар.

През 2009 година преминах и допълнителен квалификационен курс по ХОМЕОПАТИЧНА ТЕРАПИЯ към ЦОРХ, МУ – Варна.

Напоследък успешно прилагам ЛАЗЕРТЕРАПИЯТА и ЛАЗЕРПУНКТУРАТА при лечение на моите пациенти, както самостоятелно, така и в съчетание с хомеопатичната терапия.

h1-sizedh2-sized Дипломаm_spec11-sized
Сертификат Сертификат за Шуслеров терапевт

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.