Същност на лазертерапията

Лазертерапията с нискоенергийните лазери (RED и IR) дава възможност за целенасочено въздействие върху патологичния процес като се използват определени режими на лазерните процедури. Те се определят от индивидуалните особености и реактивността на пациента и от неговите адаптационни възможности.

Съвместното приложение на двата вида позволява постигането на по-добър терапевтичен ефект.

RED  лъчението въздейства върху дилатацията на съдовете и засилва кръвната циркулация. Тези промени съдействат за отстраняване на венозния застой, намаляване на пермеабилитета на съдовите стени и като следствие – потискане на ексудацията и намаляване на отока в тъканите. Лазерното лъчение стимулира регенеративния процес чрез диференциация на клетките и възстановяването на тяхната функционална активност.

IR има по-дълбоко действие в тъканите и костите. Инфрачервеното лъчение ускорява в дълбочина биологичните процеси, отстранява съдовия спазъм, ускорява кръвната циркулация, подобрява тъканния метаболизъм и окислителните процеси. С избора на различни честоти на импулсите се постигат различни ефекти на лазерното лъчение – аналгетичен, регенериращ или противовъзпалителен.

2 Коментари

  1. аз имам язвички на червото много години пиа кортизон има ли вероятност да се излекувам с хомеопатиа и ако има как мога да се свържа със вас мола ви отговорете на имеила ми

  2. След две операции от дискова херния имам доста сраствания и страдания на други нива на гръбначния стълб.Според доктори може би са фасетките. Има много силен мускулен спазъм и слабост в областта на кръста.Може ли да съдействате за повлияване на спазъма и евентуално срастванията .Благодаря

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.