Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Състояние след инсулт, с парализа – клиничен случай

Д-р Милен Христов - 25 август 2009, 14:05
Клинични случаи

Етикети: , , ,

М. Н., жена на 75 г. с парализа на дясна ръка и десен крак след прекаран инсулт преди 6 месеца, лекувана в неврологично отделение без ефект със следните медикаменти: Сермион, Ноотропил, Пентоксифилин, Аспирин, Антистенокардин.

Жената е с тежка парализа на дясната ръка и пареза на десния крак. Потърсила е хомеопатично лечение по повод силен трофичен оток на парализираната ръка до китката, който я болеше много.

Лечение:

Apis Mellifica 30CH – 3х5 гранули дневно.

Назначен контролен преглед след месец, но синът й дойде в кабинета още след като е изпила първия флакон за около седмица, за да съобщи че отокът видимо намалял. Дори е започнала да помръдва пръстите си. Синът не смогваше да изрази с думи резултата и го приемаше като чудо.

Лечението продължи още месец, докато отокът не изчезна напълно.

Коментар:

Медикаментът Apis Mellifica e подбран поради показанията му при всякакви оточни състояния (асцит, плеврит, мозъчен оток, ставен оток, възпалителен оток, кистозни яйчници, перикардит и др.).


споделяне на връзка

68 коментара по темата: Състояние след инсулт, с парализа – клиничен случай

 1. Здравейте,дядо ми изкара исхемичен мозъчен инсулт преди година и два месеца с пареза на лявата ръка и крак.Дайте съвет за лечение на парезата.

 2. роза тодорова

  здравейте д-р христов,
  От 24 март 2016 г в продължение на 2 седмици на баща ми имаше следните симптоми – лошо му е на главата, получава позиви за повръщане и невъзможност да стои изправен и да ходи самостоятелно. Има нормална чувствителност и на двете ръце, и на двата крака,говори, помни, а в седнало и легнало положение има нормални движения на двете ръце и на двата крака- при направените 2 прегледа от двама различни невролози казаха, че не се касае за инсулт. Но тъй като това състояние продължи 2 седмици, накрая го приеха в нервно отделение в Г. Оряховица и там след изследване със скенер се е установило, че причината е мозъчен инсулт в лявото полукълбо. Какви хомеопатични медикаменти да пие, за да се оправи и да започне да стои изправен и да се движи сам? Ако има такива, моля пишете ми, за да ги закупя и да започнем лечение още сега заедно с лекарствата, които са конвенционални!

 3. ГАЛИНА СТЕФАНОВА

  Здравейте ,Д-р Христов Баща ми, получи исхимичен инсулт с засегната дясна ръка и десен крак и затруднения с говора .Дайте съвет за лечение на парезата. и говора

 4. Здравеите д-р Христов.Моят съпруг получи преди четири дни исхемичен мозачен инсулт с лек кравоизлив в него така ми го обясниха в Враца в дясното полу калбо е и казват че е засегнало голяма част от него. Има изтрапване на лява рака и крак и погледа ми не е центриран правилно.Понеже виждам че тук няма да му убарнат достатачно внимание искам да го преместя в София.Може ли да се въстанови и до каква ствпен.Знам само че тук му слагат неотропил понеже аз си го закупих и друго не ми казват.Моля за вашето мнение отговор!

 5. Здравейте, моля за съвет. Майка ми е на 66г., преди месец получи исхемична инсулт , това е трети поред . Назначено е лечение с Пирацетам 800 2х 1т., Сермион 3х 1т. ,Клопидогрел х 1т., Като я изписаха от болницата движенията и бяха трудни, но можеше да говори и да се храни. С всеки изминат ден нещата стават по трудни към момента не може вече да произнася нито една дума, появи се проблем с преглъщането. Неможе да преглътне дори вода . Ще се радвам , ако може да ми помогнете.

 6. Здравейте, докторе, дядо ми е на 95 години, изпадна в сънливост и получи исхемичен инсулт в дясно преди седмица. Още е в интензивното отделение, неконтактен, а не ни обясняват прогнозите.
  Моля Ви, кажете какво да очакваме, преживяемост, обгрижване вкъщи след изписването му.
  Предварително благодарим!

 7. Здравейте д/р Христов.Виждам,че тук повечето питат за тежки състояния,но аз бих искала да задам въпрос относно хипотиреоидизъм.Аз имам атип.щитовидна жлеза,намира се на корена на езика,на 38г.съм, имам 2 дечица,и съм на 150 Лтироксин. Има ли хомеопатия за моя случай?Качвам стабилно килограми и чувствам напрежение в гърлото,Благодаря ви.

 8. Петрана Добрева

  Здравейте, моля за съвет. Прекарах мозъчна операция, имам коронография, засегнат е говора.

Моля, пишете коментарите си на кирилица.