Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Състояние след инсулт, с парализа – клиничен случай

Д-р Милен Христов - 25 август 2009, 14:05
Клинични случаи

Етикети: , , ,

М. Н., жена на 75 г. с парализа на дясна ръка и десен крак след прекаран инсулт преди 6 месеца, лекувана в неврологично отделение без ефект със следните медикаменти: Сермион, Ноотропил, Пентоксифилин, Аспирин, Антистенокардин.

Жената е с тежка парализа на дясната ръка и пареза на десния крак. Потърсила е хомеопатично лечение по повод силен трофичен оток на парализираната ръка до китката, който я болеше много.

Лечение:

Apis Mellifica 30CH – 3х5 гранули дневно.

Назначен контролен преглед след месец, но синът й дойде в кабинета още след като е изпила първия флакон за около седмица, за да съобщи че отокът видимо намалял. Дори е започнала да помръдва пръстите си. Синът не смогваше да изрази с думи резултата и го приемаше като чудо.

Лечението продължи още месец, докато отокът не изчезна напълно.

Коментар:

Медикаментът Apis Mellifica e подбран поради показанията му при всякакви оточни състояния (асцит, плеврит, мозъчен оток, ставен оток, възпалителен оток, кистозни яйчници, перикардит и др.).


споделяне на връзка

73 коментара по темата: Състояние след инсулт, с парализа – клиничен случай

 1. Здравейте,дядо ми изкара исхемичен мозъчен инсулт преди година и два месеца с пареза на лявата ръка и крак.Дайте съвет за лечение на парезата.

 2. роза тодорова

  здравейте д-р христов,
  От 24 март 2016 г в продължение на 2 седмици на баща ми имаше следните симптоми – лошо му е на главата, получава позиви за повръщане и невъзможност да стои изправен и да ходи самостоятелно. Има нормална чувствителност и на двете ръце, и на двата крака,говори, помни, а в седнало и легнало положение има нормални движения на двете ръце и на двата крака- при направените 2 прегледа от двама различни невролози казаха, че не се касае за инсулт. Но тъй като това състояние продължи 2 седмици, накрая го приеха в нервно отделение в Г. Оряховица и там след изследване със скенер се е установило, че причината е мозъчен инсулт в лявото полукълбо. Какви хомеопатични медикаменти да пие, за да се оправи и да започне да стои изправен и да се движи сам? Ако има такива, моля пишете ми, за да ги закупя и да започнем лечение още сега заедно с лекарствата, които са конвенционални!

 3. ГАЛИНА СТЕФАНОВА

  Здравейте ,Д-р Христов Баща ми, получи исхимичен инсулт с засегната дясна ръка и десен крак и затруднения с говора .Дайте съвет за лечение на парезата. и говора

 4. Здравеите д-р Христов.Моят съпруг получи преди четири дни исхемичен мозачен инсулт с лек кравоизлив в него така ми го обясниха в Враца в дясното полу калбо е и казват че е засегнало голяма част от него. Има изтрапване на лява рака и крак и погледа ми не е центриран правилно.Понеже виждам че тук няма да му убарнат достатачно внимание искам да го преместя в София.Може ли да се въстанови и до каква ствпен.Знам само че тук му слагат неотропил понеже аз си го закупих и друго не ми казват.Моля за вашето мнение отговор!

 5. Здравейте, моля за съвет. Майка ми е на 66г., преди месец получи исхемична инсулт , това е трети поред . Назначено е лечение с Пирацетам 800 2х 1т., Сермион 3х 1т. ,Клопидогрел х 1т., Като я изписаха от болницата движенията и бяха трудни, но можеше да говори и да се храни. С всеки изминат ден нещата стават по трудни към момента не може вече да произнася нито една дума, появи се проблем с преглъщането. Неможе да преглътне дори вода . Ще се радвам , ако може да ми помогнете.

 6. Здравейте, докторе, дядо ми е на 95 години, изпадна в сънливост и получи исхемичен инсулт в дясно преди седмица. Още е в интензивното отделение, неконтактен, а не ни обясняват прогнозите.
  Моля Ви, кажете какво да очакваме, преживяемост, обгрижване вкъщи след изписването му.
  Предварително благодарим!

 7. Здравейте д/р Христов.Виждам,че тук повечето питат за тежки състояния,но аз бих искала да задам въпрос относно хипотиреоидизъм.Аз имам атип.щитовидна жлеза,намира се на корена на езика,на 38г.съм, имам 2 дечица,и съм на 150 Лтироксин. Има ли хомеопатия за моя случай?Качвам стабилно килограми и чувствам напрежение в гърлото,Благодаря ви.

 8. Петрана Добрева

  Здравейте, моля за съвет. Прекарах мозъчна операция, имам коронография, засегнат е говора.

 9. Соня Димитри

  Здравейте, преди около 15 дни баща ми претърпя исхемичен инсулт. Бил е с доста голям мозъчен оток. Първоначално имаше пареза на дясна ръка и крак. Към момента няма, но е доста объркан. Познава ни нас – семейството му, адекватен е за 3-4 минути и после започва да говори несвързано. Когато е адекватен му се разбира какво говори, заваляно, но се разбира, но когато не е адекватен, не му се разбира. Дали бихте могли да предпишете някакво лечение относно изчистването на речта, както и за подобрение на паметта? Благодаря предварително!

 10. Соня Димитри

  Здравейте, отново!
  Като цяло има подобрение при баща ми, но е доста сънлив особено през деня. Това нормално ли е? Все още речта е на същото ниво, но времето в което е адекватен е все повече. Моля, да изпишете нещо което да спомогне речта и това сънливо състояние. Моля, да ми отговорите на посочения мейл.

 11. Миглена

  Здравейте и аз ще помоля за съвет,тъй като вече безнадеждно и към личната лекарка и в двете болници дето лежа моята баба която е на 84 г. с втори инсулт,не могат да ме ориентират,какви медикаменти да взема бабчето.Засегната е лявата част,на легло е,трудно се разбираме,но правим опити.Лошото е,че съм и с малко дете,а няма желаещи да помагат,което още повече ме отчайва и срива.Приема следните медикаменти:Кордарон от 200мг.по 1т.сутрин;аторва от 10мг. по 1 дневно;валтензин плюс 160мг/12,5мг по 1т.сутрин;ланитоп 0,1мг.по 1 дневно,пирацетам АЛ от 1200мг. сутрин и обед по 1т.;плакекс 75мг.по 1 дневно,кавинтон форте 10мг. 3×1,поне на мен,а и както и според един от лекарите това са много лекарства за възрастен човек,посъветва ме да деля хапчетата на половина,тъй като тя след първия прием на всичките тези лекарства цял ден е в едно унесено състояние,нито мога да я храня,нито нищо,все едно не е много на себе си.Преди имаше високо кръвно,от няколко дена откакто е изписана поддържа 86/62 това за вчера когато го премерих,днес е 100/62,а личната ми каза,че трябва да не пада под 140/90 и като и се обаждах вчера ми каза да отида да взема метилпреднизолон кортико 4мг. 2 таблети накуп,но пак не успяхме да го докараме до нормално,какво се случва,правилно ли е това лечение,имам чувството,че си правят някакви експерименти.По епикриза лечението е съвсем едно,но личната изписва друго и не е съгласна с епикризата, 7 дни беше в Козлодуй в болницата и препоръките за лечение са следните:валтензин плюс160мг/12,5×1 т.сутрин;тромбекс x1 т.сутрин;хлофадон x 1 т.при нужда,сомазина 3×1 мл.,сермион 3×10мг; след това я преместих в Бяла Слатина,тъй като не видях особено подобрение в Козлодуйската болница да не говорим отношението,че е под всякаква критика и такава грубост я няма никъде,но както и да е та в другата болница са изписали следното лечение:кавинтон форте 10мг 3×1;пирацетам 800мг сутрин и обед по 1т.;тромбекс 75мг.x 1т.вечер Какво да правя вече,въртя се в някакъв омагьосан крък,накрая ще объркаме нещата,всеки държи на своето и никой не приема чуждото,много доктори станахме вече,болно ми е,че съм безсилна и не знам какво да направя вече.Извинявам се за дългият пост,но единствената ми надежда сте Вие.

 12. ПЕТРАНА

  Здравейте д-р Христов, майка ми е на 63г. получи ИМИ/ ИСХЕМИЧЕН МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ , АВГУСТ 2016, ПАРАЛИЗИРАНА И Е ДЯСНАТА РЪКА И ДЕСЕН КРАК. Сега започна да и се подува много десния крак , какво ще ми препоръчате. Безкрайно ще съм благодарна! С уважение Бойчева!

 13. здравейте, дядо ми прекара няколко леки мозъчни инсулта, всичко беше добре гивореше, можеше да си стъпва на краката, да става, с придружител излиьаше и на вън. Сега ибаче не може вече да ходи, не може сам да се обслужва, не може дори да седне в леглото.Гивори несвързано, не можа дори да ме познае когато отидох да го видя.
  Моля за вашето мнение и отговор.
  Благодаря

Моля, пишете коментарите си на кирилица.