Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Видове хомеопатични лекарства

Д-р Милен Христов - 4 октомври 2009, 17:41
Хомеопатия

Етикети: , , , , ,

Хомеопатичните препарати могат условно да бъдат разделени в две групи според състава си:

Първа група: Комбинирани хомеопатични продукти – Съдържат повече от една субстанция, като отделните компоненти могат да бъдат в различно разреждане (потенция- CH, D, TM). Тези препарати най-често се прилагат при точно определени заболявания или оплаквания. Например: Stodal сироп – за кашлица, Cinnabsin – за синузит, Инфлуцид – за грип, Paragrippe – профилактика и начално грипно състояние, Homeovox – за ларингит и пресипналост, Homeogene 9 – за болки в гърлото, Neurocynesine – за главоболие и др. невралгични болки, Gastrocynesine – при стомашни болки, киселини и парене, Jenoverine – за смущения в растежа и възстановяване на минералния баланс, Sedatif PC- за нарушение на съня и тревожна напрегнатост, Coryzalia – при хрема и ринити от различен произход, Rudistrol крем – за ревматични и мускулни болки, Cocculine – за гадене и прилошаване при пътуване; и много други.

Втора група: Монопрепарати – Те се предлагат под формата на гранули в специални малки флакони и съдържат само една субстанция. Могат да бъдат приготвени в различни разреждания (потенции). Винаги се изписват от лекар-хомеопат след задълбочена анамнеза и според съответните клинични симптоми.

По-масово се предлагат хомеопатичните препарати от първа група, тъй като обхващат по-често срещани заболявания и неразположения. Монопрепаратите са изключително много на брой и често дори най-заредената аптека не поддържа целият им асортимент, което е напълно нормално. Но при поръчка може да се доставят на пациентите.


споделяне на връзка

1 коментар по темата: Видове хомеопатични лекарства

  1. „Zinnober D20“ за къква диагноза се предписва? Закупено от Германия.Моля да ми пишете!

Моля, пишете коментарите си на кирилица.