Стимулация на яйчниците с цел ин витро – клиничен случай

In vitro
In vitro

Пациент: В. П., жена на 49 г.
През 2012 г. посетила гинеколог с цел ин витро процедура.
Имала високи нива на FSH, нисък естрадиол – 25 pmol/l. Лекувана е с хормонотерапия и имала цикъл от противозачатъчните преперати. От хормоналното лечение лигавицата на матката изтънява – 3 мм и става неподходяща за ин витро процедура /яйцеклетката не може да се имплантира в тънка лигавица/. Менструацията спира, след спиране на хормоните по собствено желание.

Хомеопатично лечение:

Предписана е хомеопатична схема с моно препарати:
FSH, Folliculinum, Luteinum, Progesteronum.
Успоредно са проведени 8 процедури с апарата Sensitiv Imago: биорезонанс, честотна компенсация и зареждане на препарат за здрав орган.
След 2 месеца лигавицата е 6 мм, естрадиолът е в норма – 160 pmol/l. Пациентката вече е подходяща за хормонална стимулация с цел ин витро процедура. След проведената хормонална стимулация, успява да образува 3 зрели фоликула с 2 яйцеклетки. Преди да проведе хомеопатичното лечение, при хормоналната стимулация е образувала само кухи фоликули, без яйцеклетка. Лекуващият гинеколог, след този случай е проявил интерес към хомеопатичното лечение.

Изводи за клиничната практика:

Макар и в напреднала възраст, нерешимият от конвенционалната медицина случай, описан тук, показва, че има алтерниви за успешна стимулация на организма за отделяне на зрели яйцеклетки.
Алтернативната медицина предлага щадящ и с голяма успеваемост метод за подготовка на женския организъм за ин витро оплождане. Освен това, в някои случаи може да се достигне до естествено оплождане още на този етап, което е най-добрият вариант. Разбира се, необходимо е да е налице яйчников резерв.
Изводът за клиничната практика е, че специалистите, занимаващи се с ин витро, не бива да подценяват и отхвърлят хомеопатията, квантовата медицина и т.н., защото те предлагат възможности за сътрудничество в медицината в полза на пациентите.

Още за метода ин витро може да прочетете тук.

1 Kоментар

  1. Здравейте д-р Христов! Предстои ми инвитро процедура. На 45 години съм, с намаляващ яйчников резерв. АМХ е 0,800, FSH – 8.
    Може ли да ми препоръчате лечение, с което да засилим функциите на яйчницит. Рледварително благодаря!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.