Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Хомеопатична стимулация на яйчниците в помощ на оплождането ИН ВИТРО

Д-р Милен Христов - 22 ноември 2016, 16:19
Лечение

При метода ин витро се извършва оплождане на една или няколко яйцеклетки, извън тялото на жената, след което оплодените яйцеклетки се връщат обратно в матката й. Методът се прилага в случаите, когато има непроходимост на маточните тръби или при намален яйчников резерв при по-възрастни жени.

Този медод включва поредица от изследвания и процедури, преди същинския етап. Една от тях е стимулацията на яйчниците. Тя се извършва с хормонални медикаменти с цел развитието на множество фоликули в яйчниците. Обикновено към мен се обръщат за помощ жени с изчерпан яйчников резерв или с ранна менопауза /под 40 години/. При изчерпан яйчников резерв /нисък антимюлеров хормон/ се образуват кухи фоликули и процедурата често е неуспешна. Обикновено се прилагат инжекционни разтвори на гонадотропини, които са аналози на фоликулостимулиращия хормон. Хормоналната стимулация на яйчника води до потискане на хипофизата, атрофия на яйчника /образуват се кухи фоликули без яйцеклетки/ и изтънена маточна лигавица под 4 мм.

С хомеопатичните препарати може да се стимулира възстановяването и нормалното функциониране на яйчника, ако има добра реактивност организма. Затова е за предпочитане оплождането да стане по-естествен път, ако има яйчников резерв и няма запушени тръби. Има хомеопатични препарати, като FSH, FOLLICULINUM, LUTEINUM, PROGESTERONUM, които стимулират собствената продукция на женските полови хормони /естрадиол, прогестерон, фоликулостимулиращ хормон/. Ако до 6 месеца няма резултат от приемането им се преминава към ин витро оплождане.

Тук може да прочетете за такъв клиничен случай.


споделяне на връзка

1 коментар по темата: Хомеопатична стимулация на яйчниците в помощ на оплождането ИН ВИТРО

  1. Теди Василева

    Здравейте, интересува ме може ли лечение за стимулиране на яйчникови фоликули да се провежда едновременно и със стимулация за ин витро процедура. Необходимо ли е преди това да се проведе хомеопатично лечение. стойностите ми на AMH -1,5 е в норма , но все пак занижено, останалите репродуктивни хормони в норма. Пункция на яйцеклетки след стимулация и имаше добри яйцеклетки но имаше и такива които не уцеляха . При ин витрото сложиха две ембриончета, които бяха добри, но процедурата беше неуспешна. Дали не би могло да подпомогне за развитието на по качествени яйцеклетки ?

Моля, пишете коментарите си на кирилица.