Множествена склероза – клиничен случай (Ж. А.) – втора част

Пациентът е от две години на поддържаща хомеопатична схема и от една на Copaxone. Справка за данните по случая може да прочетете тук.

Въпреки дългата ремисия (без криза на болестта), пациентът се установи с хронични оплаквания, свързани с фалшиви позиви за малка нужда и задтруднено уриниране, в резултат на пареза на мускулатурата на пикочния мехур. За целта приложихме лазерно лечение, като допълваща терапия, насочена конкретно към този проблем. 

Данни: За терапията е използван нискоенергиен лазер; съчетание на RED и IRed (инфраред) лазерен сноп в биологичноактивни точки и зони.

Цел: Подпомагане изхождането по малка нужда и намаляване(отстраняване) на фалшиви позиви.

Процедури: 12 процедури през ден. Избрани са биологично активни точки в областта на меридиана на пикочния мехур. Всяка процедура имаше продължителност около 40 минути. Комбинирано е червено и инфрачервено лазерно лъчение в избраните зони.

Резултати:

  1. Пациентът намалява ставането през нощта за малка нужда от 4 пъти преди лазерната терапия на 1 път- след нея (дори още след втората процедура).
  2. Освобождава се напражението в прасците, което е карало пациента да има малко специфична походка и леки ограничения в бързината.
  3. Подобрява се половата функция.
  4. По описание на пациента – има с 50-60% повече сила в краката, както и подобрена координация, изразяваща се в походката и стоенето на 1 крак в банята. По думите му има повече физическа издръжливост.
  5. Подобрен ритъм и лекота в изхождането по голяма нужда.

Като заключение пациентът отбелязва, че се е подобрило качеството му на живот, а това е важно за всеки човек, независимо от възрастта му.

Изводи за терапията:

В резултат на регенериращия ефект на лазерното лечение върху нервната система, успешно бяха повлияни парезите на пикочния мехур и забавената перисталтика на дебелото черво и ректума. Лазерни снопове въздействаха успешно в зоните на гръбначния стълб S2-S4, отговарящи за инервацията на пикочния мехур.

2 Коментари

  1. Преди около месец ми изтръпна десният крак и дясната ръка,влязох на лечение в НО за 12 дни,направиха ми Скенер,както и МТР от което се установи,че заболяването ми е /множествена склероза/,изписаха без особено подобрение и най-обезпокояващото е изтръпналият ми стомах,който и до днес не минава…
    Дайте ми някакъв съвет,че има предполагам дълго време да почакам за бетафероните,тъй като още не съм и кандидатствала за тях!!!
    Благодаря Ви предварително!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.