Научни изследвания за лечение на рака на гърдата

Едно скорошно изследване, публикувано в Международен журнал на онкологични заболявания показва цитотоксични ефекти на хомеопатични препарати срещу ракови клетки на млечната жлеза. Изследвани са хомеопатичните препарати (Carcinosin, Phytolacca, Conium, Thuya) срещу аденокарциномни клетки от 2 линии (MCF-7 и MDA-MB-231). Тези препарати са показали цитотоксични ефекти срещу двете линии клетки при рак на гърдата, което води до забавяне на клетъчния им цикъл и апоптозата им (клетъчна смърт).
Тези ефекти са били придружени от промени в регулаторните протеини на клетъчния цикъл. В резултат на това се получава забавяне на клетъчния цикъл в раковите клетки и въвеждане на апоптична каскада на самоунищожение на тези клетки чрез активиране на ензима Caspase 7. Тези констатации демонстрират биологичната активност на тези хомеопатични продукти. Най-силните реакции на биологична активност са открити в препаратите Carcinosin и Phytolacca. Експериментите са повторени поне два пъти.
Екипът от изследователи коментира, че хомеопатичните лекарства изглежда имат сходна дейност с тази на цитостатика Taxol (най-често използваното химиотерапевтично лекарство за рак на гърдата), но без да имат токсичен ефект върху нормалните клетки.
Изследователите заключават, че тестваните хомеопатични лекарства могат да се използват за превенция и лечение на рака на гърдата. Също така могат да се дават и профилактично при мастопатия, за да се избегне развитието на рак на гърдата.

19 Коментари

 1. Здравейте,Светла,
  можете да приемате шуслерова сол №2- по 5 таб.под езика всеки ден и фитолака 5сн по 5 гранули под езика дневно.

 2. Здравейте доктор Христов,
  Майка ми е оперирана от рак на гърдата преди 6 години. Миналата година започна ха да се увеличават лимфни възли в горната част на ръката от страната на операцията. От една година е на химио терапия, сега е на фазлодекс и резултатът е лимфедем и ръката е неподвижна и нечуствителна. Давам и шуслерови соли всички номера от 2 месеца и е доста по-жизнена, но не може да раздвижи пръстите на ръката. Можете ли да ми препоръчате нещо?

 3. Здравейте,
  Преди около година и половина ми откриха фиброкистозна мастопатия.
  Пия мастодинон през 3 месеца.
  Може ли да пия ФИТОЛАКА 9 заедно с мастодинона?
  Поздрави!

 4. Синът ми е на 17 и е с аденокарценом с нет компонента.направени са му две операции-чиста резекционна линия , от 19лимфни възела в 2 има мета , няма органни метастази .в момента сме на 7 курс химиотерапия – но след вливане на оксиплатин /няколко часа след това / повръща и на два курса вдига висока температура .може ли да включим хомеопатия и какво?
  благодаря

 5. Здравейте,
  Пия Фитолака 9CH за профилактика на мастопатия и Туя -15CH за киста на яйчника,която вече се спука,Чуствам се много добре
  Колко време мога да ги пия.
  Може ли да ми навредят при продължителен прием.
  Благодаря!

 6. Здравеите д-р Христов предстоими радикална хистеректомия. Нали4ие на а типи4ни клетки след хистологията от конизацията незнзм да ли има метастази каквиа хомеопатия предлагате

 7. Здравейте ,Галена!
  Можете да си вземете шуслерова сол №2, която влияе на делителното вретено на клетката и профилактира метастазите.

 8. Уважаеми д-р Христов, браво за блога ! Един медик у нас да се осмели да препоръча хомеопатия в борбата с рак ! Преди 2 месеца ме оперираха от рак на лява гърда с мастектомия и премахнати изцяло лимфи там. Още не ми е назначено лечение !!!, но аз взех своето решение. Отказвам химиотерапия, най-вероятно ще откажа и лъчето. Оставам единствено на природни продукти, всъщност вече ги започнах отдавна – Видатокс /от отрова на син скорпин/; Артемизинин /от билката Сладък пелин/; множество отвари и продукти за засилване на имунитета – от дървесно алое, бъзак, мед с джинджифил, витамини С, Д, К, В … Ще видя дали ще ми определят хормонотерапия и ще помисля сериозно дали да си тровя организма с такива лекарства. Стремежът ми е да възстановя максимално имунната си система, да бъда спокойна и щастлива, да работя, да не влошавам качеството си на живот. И вярвам, че ще оздравея !
  Вие какво бихте казали за горепосочените медикаменти ? Какво бихте препоръчали да приемам – карцином 1 стадий, големина под 1 см, без метастази, ХЕР +, Естроген +, Прогестерон – ? Също така – какви изследвания да си правя за контрол по-нататък ? Достатъчно ли мамография на всеки 6 месеца ? Благодаря и бъдете благословен.

 9. Д-р Христов,
  Моля ви за насоки какви хомеопатични средтсва можем да използваме при рак на гърдата след операция и множество метастази в лимфните възли, силно агресивен тумор G3, стадий 3.Предстои химио и лъче.
  Какво може да се използва също така при фиброкистозна мастопатия на двете гърди.
  Фамилно сме обременени в нашето семейство.

  Благодаря.

 10. Д-р Христов,

  При фиброкистозна мастопатия в двете гърди какво може да се взема предвид и фамилна обремененост от Рак на гърдата (майка и баба)?

 11. Здравейте Д-р Христов. Аз съм жена на 42 години и ми направиха мастопатия на гърдата. Тумор във втори А стадии. Наследствено обременена съм и съм се изследвала всяка година. Но тук в нашият град мамологът твърдеше, че това е киста и няма нужда от операция, докато не почна да ме боли мястото и под мишницата лимфният възел отидох на друг специалист, мамолог и онколог. Опеацията приключи успешно. Туморът е в по ранен стадии, още не ми е назначено лечение, но според думите на онколога, ще бъде лъчетерапия и химиотерапия. Питам се дали при такъв резултат мога да рискувам и да откажа химиотерапия, защото чувам ужасни неща за нея.

 12. Здравейте, Д-р Христов!
  Майка ми/52г./ е с диагноза РМЖ, преди една година отстраниха тумора оперативно, запазиха гърдата и предписаха лечение. Премина през четири курса химиотерапия с ФЕК и два с Таксол. От девет месеца вливат и Херцептин(HER2+, първи стадий ДКИС), като предстоят още четири вливания, а от три месеца пие Нолвадекс. Отделно, от години страда от Исхемична болест на сърцето и ежедневно приема Конкор. Към момента има много силни болки в костите, особено в областта на таза и приема добавки Колаген комплекс – за стави, кости, кожа и нокти. Заради вливанията, вените на ръката, където й включват системите е сякаш със „скъсени“ вени, които я болят и ограничават движението на ръката.
  Въпросът ми към Вас е, подходяща ли е в нейния случай Шуслерова сол #1, как да я приема и ако има още нещо, което според Вас е удачно да взима – какво е то?
  Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако се включите с отговор…
  Благодаря за отделеното време!
  Хубав ден!

 13. Доктор Христов откриха ми и кандида, която е в урината под 10 на 5, в изпражненията имам масово кандида от същия вид.Пих 6 дена Дифлукан и сега нямам кандида в урината, но продължава да ме боли пикучния мехур. В носа имам стафилокок, който немога да излекувам. Може ли биорезонанса да ми помогне?

 14. Досторе още нещо да ви питам. Казаха ми, че имам и пролас на митрарна клапа и с излив около 7мм. Аз преди да дойда при вас пак ще отида при кардиолога и ще ви пиша. Най-рано след 14 юли ще мога да дойда. Щото съм от Шумен и съм учитерка и сега не ми дават отпуска. Ако мога през Юни да взема ще ви пиша.

 15. Доктор Христов,аз съм оперирана от рак на яйчниците.Минах две линии на химиотерапия.Първата с таксол и платина,а втората с холоксан и месна.ТМ СА 125 след първата линия от 1551 падна на 49.Месец след тава скочи на 179.При направен 5скенер се откриха множество дребни метастази в коремна и гръдна кухина,на плеврата на белия дроб.След втората линия ТМ беше 192,а след месец е вече 1062.Объркана съм от всякъде.Мога ли да опитам и с хомеопатия…Имам ли някакви шансове…

 16. Здравейте имам киста на гърдата 11 мм.
  предходна операция преди близо 5г. „хронична мастопатия с огнища на дуктална хиперплазия с атипичен характер,дуктален папилом“
  По късно ( след 3 г ) ми се появи кистата 11мм при цикатриксите .
  Каква хомеопатия мога да взема при тази мастопатия ?
  Благодаря !

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.