Същност на лазерпунктурата

Лазерпунктурата е метод на въздействие върху акупунктурни точки (зони), чрез който се получава благоприятен отговор на нивото на  определен орган за възстановяване на нарушени функции.

Механизмът на лазерпунктурното въздействие се покрива с основната същност на рефлексотерапията – задействане на нервната система от рецепторите през гръбрачния мозък и основните подкорово-стволови образувания до кората на главния мозък.

Акупунктурата е лечебен метод от около 3000 години. Лазерната акупунктура всъщност е съчетание на традиционната китайска медицина и съвременните високотехнологични – лазерни апарати, генериращи светлинен поток с висока плътност или концентрирана лечебна енергия. Тази именно енергия действа на акупунктурните точки и рефлексни зони, които от своя страна са разположени на енергийните пътища на организма – меридианите. Ако енергията се движи по тях ритмично, то организма е здрав. Блокирането на места или неравномерния поток на енергия за по-дълъг период от време води до различни заболявания. Чрез действието на лазерната енергия се постига изравняване на потока на енергията и отблокиране на проблемните зоните.

Лечебната методика може да се прилага във всяка възраст, дори при  деца. Препоръчителна е при случаи, когато медикаментозното лечение е противопоказно или има нежелани странични ефекти. Лазерната терапията е съвсем безболезнена и безопасна. За 3-5процедури се наблюдават бързи и качествени резултати с траен лечебен ефект при главоболие, мигрена, световъртеж, депресии, страхови неврози, диабетна и алкохолна полиневропатия, шийна остеохондроза, дископатия, радикулит, плексит, слабост и болки в крайниците, след инсултни състояния и др. остри и хронични неврологични заболявания.

1 Kоментар

  1. Здравейте, искам да попитам дали лекувате тежка форма на синдрома сухо око. Имам поставени силиконови тапи на слъзните канали, но въпреки това очите ми са много сухи и червени и т.н. Блягодаря предварително за отговора.
    Поздрави,
    Илиана

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.