Д-р Милен Христов

Хомеопатия, лазерна терапия,
биорезонансна диагностика и лечение

Същност на лазерпунктурата

Д-р Милен Христов - 25 август 2009, 14:21
Същност на лазерпунктурата

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

Лазерпунктурата е метод на въздействие върху акупунктурни точки (зони), чрез който се получава благоприятен отговор на нивото на  определен орган за възстановяване на нарушени функции.

Механизмът на лазерпунктурното въздействие се покрива с основната същност на рефлексотерапията – задействане на нервната система от рецепторите през гръбрачния мозък и основните подкорово-стволови образувания до кората на главния мозък.

Акупунктурата е лечебен метод от около 3000 години. Лазерната акупунктура всъщност е съчетание на традиционната китайска медицина и съвременните високотехнологични – лазерни апарати, генериращи светлинен поток с висока плътност или концентрирана лечебна енергия. Тази именно енергия действа на акупунктурните точки и рефлексни зони, които от своя страна са разположени на енергийните пътища на организма – меридианите. Ако енергията се движи по тях ритмично, то организма е здрав. Блокирането на места или неравномерния поток на енергия за по-дълъг период от време води до различни заболявания. Чрез действието на лазерната енергия се постига изравняване на потока на енергията и отблокиране на проблемните зоните.

Лечебната методика може да се прилага във всяка възраст, дори при  деца. Препоръчителна е при случаи, когато медикаментозното лечение е противопоказно или има нежелани странични ефекти. Лазерната терапията е съвсем безболезнена и безопасна. За 3-5процедури се наблюдават бързи и качествени резултати с траен лечебен ефект при главоболие, мигрена, световъртеж, депресии, страхови неврози, диабетна и алкохолна полиневропатия, шийна остеохондроза, дископатия, радикулит, плексит, слабост и болки в крайниците, след инсултни състояния и др. остри и хронични неврологични заболявания.


споделяне на връзка

1 коментар по темата: Същност на лазерпунктурата

  1. Илиана Георгиева

    Здравейте, искам да попитам дали лекувате тежка форма на синдрома сухо око. Имам поставени силиконови тапи на слъзните канали, но въпреки това очите ми са много сухи и червени и т.н. Блягодаря предварително за отговора.
    Поздрави,
    Илиана

Моля, пишете коментарите си на кирилица.