Sensitiv IMAGO – клиничен случай на обрив, придружен със сърбеж

Сърбящи обриви
Сърбящи обриви

Р. Д., мъж на 39 г. идва по повод обриви по тялото с давност от една година. Пациентът е посещавал четирима дерматолози, които са му поставяли различни диагнози и назначавали различни лечения. Между тях са: Контактен дерматит, алергия към храни, дерматомиозит, невродермит. Насочен е за лечение за доуточняване на диагнозата в София, където отхвърлят диагнозата „Дерматомиозит“, тъй като извършените изследвания са негативни за това заболяване. През тази една година е лекуван с кортикостероиди и е имал подобрение, но само докато ги приемал. Тъй като този тип медикаменти имат много странични ефекти, той ги спирал и оплакванията му се възобновявали. Така, пациентът решава да потърси друга алтернатива за диагностика и лечение.

Описание:

Обривът се появява предимно по крайниците, придружен със силен сърбеж. По кожата се виждат еритемо-папилозни лезии. Кожата се бели като прах. Не понася топлина, зачервява се лесно, поти се повече. Пациентът има стресова работа. Обича солено и пие много вода. Сърбежът се засилва вечер. По думите на пациента, сърбежът е толкова силен, че се чеши до разраняване на кожата.

Алергична анамнеза:

  • Имал алергия към антибиотици;
  • Алергия към насекоми;
  • Има положителен тест за алергия към домашен прах;
  • Член от семейството му е с бронхиална астма;
  • Майката е работила в завод за антибиотици.

Лечение:

Предписана е подходяща хомеопатична терапия за един месец, след което лечението продължи с апарата Sensitiv IMAGO. Диагностиката не потвърди алергичния характер на заболяването.
Направени му бяха 10 процедури с апарата (честотна компенсация, биорезонансна терапия и зареждане на физиологичен нозод) в рамките на един месец. Обривът по ръцете (и сърбежът) окончателно изчезнал, а по краката има единични лезии, но без сърбеж.

Пациентът споделя, че това е най-успешното е провежданите досега лечения.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.